Ejaculare excitatie barbat
Ejacularea se produce pe cale reflexa, datorita excitatiilor acumulate in timpul preludiului, penetrarii si transmise sistemului nervos al barbatului. Calea de intoarcere a senzatiilor de ejaculare utilizeaza centrul ejaculator lombar, care trimite impulsuri penisului, prin intermediul plexului hipogastric si genital, provocind secretia prostatei. Cind se atinge un prag maxim de excitatie, se declanseaza reflexul de ejaculare.
Mecanismul de ejaculare la barbat si atingere orgasmul masculin cuprinde trei faze :
– faza de pregatire a barbatului, caracterizata prin excitatia primara si intarirea erectiei ;
– prima faza a ejacularii, in care se produce contractia musculaturii ;
– faza a treia cuprinde contractia si distensia uretrei prostatice si membranoase, care actioneaza asupra terminatiilor nervoase transmitind excitatia la centrul ejaculator ; iar acesta dirijeaza, in continuare, faza de ejaculare propriu zisa, aducand orgasmul masculin.
Cresterea presiunii produce contractarea muschilor peretelui uretrei si la un moment dat, in functie de intensitatea tensiunii jetului ce este ejaculare, obstacolul sfincterului se relaxeaza brusc si permite astfel proiectarea in afara a spermei. Ca urmare, tensiunea scade, iar sfincterul se inchide din nou. Jocul muscular al ejacularii se repeta pina la epuizarea completa a continutului, de obicei de 3-4 ori.
Ca orice act reflex, ejacularea scapa controlului vointei si se declanseaza chiar daca la un moment dat barbatul il gaseste inoportun si i-ar dori aminarea mai mult pentru a satisface partenera mai bine si a provoca si ei orgasmul. Ejacularea se insoteste de o senzatie extraordinara de placere, urmata de un sentiment de descatusare din tensiunea nervoasa, fenomene care constituie orgasmul.
Ejacularea determina golirea organului genital masculin de lichidul spermatic, iar orgasmul descarca organismul de tensiunea emotiilor erotice acumulate provocate de excitatie. Coincidenta in timp a acestor doua fenomene reprezinta aspectul normal sub care se petrec lucrurile in perioada activitatii sexuale. Orgasmul poate exista insa si fara ejaculare, si invers.
In mod normal, la copii, pina in momentul aparitiei secretiei spermatice (13—15 ani), orgasmul exista, fara ejaculare (de exemplu, in masturbare). in unele imprejurari, ejacularea si emiterea lichidului spermatic se pot produce in afara oricarei senzatii de excitatie (unele polutii in somn, sub anestezie, in leziuni medulare, sau la anumiti nevropati). Anestezierea cu cocaina a uretrei posterioare suspenda de asemenea orgasmul, dar nu impiedica cu nimic ejacularea. Atunci cand vorbim despre barbat si orgasmul masculin trebuie sa clarificam dupa cum am si incercat sa facem notiunile despre ejaculare si excitatie barbat, iar anumite disfunctii ale orgasmului se afla in mare masura in legatura directa cu aceste functii.
Lasă un răspuns