Simptome ejaculare precoce
Factorii de risc care pot sa duca la ejacularea rapida sunt impotenta, problemele de sanatate, stresul, medicamentiatia administrata cronic, unele intervenitii chirurgicale.
Atunci cand un barbat are o viata sexuala corespunzatoare, satisfactia partenerei este usor de realizat datorita controlului suprem asupra momentului ejacularii. Insa atunci cand ejacularea rapida da primele semne de instalare in avtivitatea sexuala, exista doar o anumita perioada de timp in care barbatul isi poate controla ejacularea. Acest timp limitativ numit zona de control este cuprins intre inceputul stimularii penisului pana inainte de momentul in care controlul ejacularii devine imposibil. Desi barbatul doreste sa aiba parte de un contact sexual prelungit cu partenera sa, ejacularea rapida apare inevitabil.
Din punct de vedere medical, se cunosc doua categorii ale aparitiei fenomenului de ejaculare precoce:
Ejacularea precoce primara este cunoscuta de cel in cauza ca fiind prezenta si nemodificata pe toata perioada activitatii sexuale.
Ejacularea precoce secundara apare dupa o perioada in care lucrurile din acest punct de vedere au decurs normal fara a fi prezentata vreo nemultumire legata de durata actului sexual.
Odata cu aparitia primelor simptome ale fenomenului de ejaculare rapida, erectia penisului va fi nesatisfacatoare. Penisul va intra putin mai greu in erectie, iar atunci cand in sfarsit o va face, ejacularea va fi de nestapanit. De regula, barbatii observa cand erectia penisului nu mai poate fi controlata si grabesc actul sexual, pentru ca partenera sa poata avea parte de un orgasm. Capacitatea insuficienta insa de a controla momentul ejacularii duce la pierderea erectiei, moment care va fi simultan cu ejacularea rapida.
O viata sexuala necorespunzatoare afecteaza vizibil viata de cuplu. Este important ca la aparitia primelor semne de ejaculare rapida, sa se ia masurile necesare combaterii acesteia.
Lasă un răspuns